Avokádový salát s hráškem
Suroviny
- 200 g Hrášek
 - 150 g Fazolové lusky zelené
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Hořčice
 - 1 ks Štěrbák zahradní
 - 3 ks Avokádo
 - 2 ks Pomeranče
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Cukr krupice
 - 1 stroužek Česnek
 - 1 l Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 2 polévková lžíce Ocet vinný
 - 3 polévková lžíce Pomerančová šťáva
 - 3 polévková lžíce Oříšky piniové
 - 4 polévková lžíce Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 499 kcal
 - Sacharidy 42 g
 - Tuky 36 g
 - Sodík 220 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 42 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 1584.7 mg
 - Vláknina 40783.2 mg
 - Vitamín A 40783.2 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 105.3 mg
 - Vitamín E 5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omytý salát natrháme na kousky. Piniové oříšky nasucho opražíme na pánvi. Hrášek a fazolky povaříme v osolené vodě asi 4 minuty.
 - 
                                2
Avokáda rozpůlíme, vypeckujeme, oloupeme, nakrájíme na dílky a pokapeme citronovou šťávou.
 - 
                                3
Oloupaný, nasekaný česnek smícháme s octem, pomerančovou šťávou, hořčicí, olejem, solí, pepřem a cukrem.
 - 
                                4
Na talíře rozdělíme kousky salátu, hrášek, fazolky a avokádo. Vše pokapeme připravenou zálivkou, ozdobíme dílky pomeranče a posypeme piniemi.