Rybí salát s ananasem
Suroviny
- 250 g Ananas
 - 20 g Máslo čerstvé
 - 400 g Okouník mořský
 - 100 ml Víno bílé
 - 1 kávová lžička Ocet vinný
 - 0.5 kávová lžička Hořčice Dijonská
 - 2 kávová lžička Nakládaný zelený pepř
 - 1 ks Citrony
 - 1 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 1 ks Máta
 - 1 špetka Sůl
 - 8 polévková lžíce Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 326 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 151 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 140.6 mg
 - Draslík 427.6 mg
 - Vláknina 2351.7 mg
 - Vitamín A 2351.7 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 31.4 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mořského okouna propláchneme a rozložíme do nákypové formy. Vymačkáme citron a 1/2 šťávy rybu pokapeme. Osolíme ji, poklademe plátky másla a zalijeme vínem. Formu přiklopíme a pečeme v mikrovlné troubě na 360 W asi 7 minut, 2 minuty ji necháme dojít ve vypnuté troubě.
 - 
                                2
V mixéru ušleháme žloutky, sůl a hořčici. Pomalu přiléváme olej. Směs ochutíme octem, 2 lžičkami citronové šťávy, mletým pepřem a trochou šťávy z ananasového kompotu. Promícháme a přidáme nasekanou mátu.
 - 
                                3
Rybu necháme vychladnout a roztrháme ji na malé kousky. Dílky ananasu necháme okapat a opatrně promícháme s rybou a připravenou majonézou. Salát ozdobíme lístky máty a podáváme.