Základní salát z červené řepy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 119 kcal
 - Sacharidy 17 g
 - Tuky 5 g
 - Sodík 273 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 17 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 568.8 mg
 - Vláknina 9800 mg
 - Vitamín A 9800 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.6 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Bulvu červené řepy důkladně očistíme, opereme a celou ponořenou ji 30 minut vaříme v osolené vodě. Ještě za tepla scedíme, oloupeme a pokrájíme na tenké plátky, které v míse zalijeme octem a olejem. Takto předpřipravený salát můžeme použít s dalšími ingrediencemi.