Ruský salát s vejci
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 237 kcal
 - Sacharidy 17 g
 - Tuky 129 g
 - Sodík 1991 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 245.3 mg
 - Draslík 283.7 mg
 - Vláknina 11523.6 mg
 - Vitamín A 11523.6 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.7 mg
 - Vitamín E 1.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vejce uvaříme natvrdo (max. 6 minut), zchladíme studenou vodou a oloupeme. Uvaříme také oloupané brambory a mrkev vcelku, necháme vychladnout a nakrájíme na kostičky. V míse smícháme brambory, mrkev, scezený sterilovaný hrášek, přidáme najemno nasekanou kyselou okurku a 2 vejce, osolíme, opepříme. Nakonec vmícháme majonézu, důkladně promícháme a necháme v lednici vychladit. Zbylá vejce nakrájíme na plátky, kterými ozdobíme okraj mělké mísy, do středu navršíme vychlazený salát. Vejce jemně posypeme paprikou, salát ozdobíme snítkou petrželky.