Avokádový salát s whisky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 531 kcal
 - Sacharidy 36 g
 - Tuky 43 g
 - Sodík 9 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 34 g
 - Cholesterol 55 mg
 - Draslík 782.2 mg
 - Vláknina 22832 mg
 - Vitamín A 22832 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 58.5 mg
 - Vitamín E 2.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rozinky necháme hodinu stát ve whisky. Avokáda oloupeme, rozpůlíme, zbavíme pecky a nakrájíme na kostičky. S jablky uděláme to samé. Pomeranč rozkrojíme, z poloviny vymačkáme šťávu, druhou oloupeme a nakrájíme na kostičky. Všechno ovoce smícháme v míse s nasekanými ořechy a rozinkami. Vedle si smícháme whisky, citronovou a pomerančovou šťávu a cukr. Sirup nalijeme k ovoci a vše chladíme dvě hodiny v ledničce. Vedle si ušleháme smetanu a šlehačkou ozdobíme salát.