Salát z hrušek, hroznů a okurky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 275 kcal
 - Sacharidy 70 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 13 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 70 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 1234.8 mg
 - Vláknina 6492.7 mg
 - Vitamín A 6492.7 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 13.1 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omytou okurku podélně rozkrojíme, konce odkrojíme a semínka vydlabeme. Okurku nakrájíme na tenké plátky.
 - 
                                2
Z citronové trávy odstraníme tuhé částí, trávu podélně rozkrojíme a trochu pomačkáme válečkem, aby se silice uvolnily. Citronovou trávu vložíme do kastrůlku s cukrem a 200 ml vody. Vše zahříváme, aby se cukr rozpustil. Uvedeme do varu, povaříme 1 minutu a odstavíme z plotny. Vmícháme plátky okurky a necháme vychladnout. Potom vyjmeme citronovou trávu.
 - 
                                3
Omyté hrušky rozkrojíme na čtvrtiny, zbavíme jádřince a nakrájíme podélně na plátky. Přidáme k sirupu spolu s omytým hroznovým vínem a mátou.
 - 
                                4
Salát můžeme podávat s řeckým jogurtem.