Zelný salát s mrkví a křenem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 117 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 179 g
 - Sodík 117 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 196.4 mg
 - Vláknina 9906.8 mg
 - Vitamín A 9906.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 44.4 mg
 - Vitamín E 2.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné a omyté zelí nakrájíme na proužky, vsypeme do mísy a osolíme.
 - 
                                2
Očištěnou mrkev nahrubo nastrouháme nebo nakrájíme na jemné nudličky. Očištěný křen nastrouháme a spolu s mrkví přidáme do mísy k zelí. Vše dobře promícháme.
 - 
                                3
Z oleje, octa, špetky pepře a soli připravíme zálivku a promícháme ji se salátem.
 - 
                                4
Před podáváním necháme salát 1 hodinu v chladu rozležet.