Italská klobása s cuketou a sušenými rajčaty v salátu
Suroviny
- 350 g Bageta
 - 125 g Rajčata sušená sterilovaná
 - 350 g Klobása vepřová
 - 125 g Roketa
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 2 ks Cuketa
 - 4 polévková lžíce Sýr Parmezán
 - 4 polévková lžíce Bazalka
 - 2.5 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 6 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 530 kcal
 - Sacharidy 39 g
 - Tuky 33 g
 - Sodík 1072 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 39 g
 - Cholesterol 48.6 mg
 - Draslík 692 mg
 - Vláknina 6308.5 mg
 - Vitamín A 6308.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 24.6 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cukety nakrájíme na plátky o síle přibližně 1 cm, bagetu na plátky silné 2 cm, Parmezán nastrouháme.
 - 
                                2
Cuketové plátky, potřené olejem grilujeme 2 - 3 minuty po obou stranách, poté uložíme stranou. Ogrilujeme klobásy po 6 - 8 minut, při grilování je často obracíme. Když jsou hotové, pokrájíme na špalíčky o síle cca 2,5 cm. Nakonec ogrilujeme 2 - 3 minuty po obou stranách plátky bagety, potřené olivovým olejem.
 - 
                                3
V salátové míse smícháme oprané a okapané listy rokety a bazalky, přidáme klobásu, cuketu, sušená rajčata, nastrouhaný Parmezán, vše zlehka promícháme.
 - 
                                4
Extra panenský olivový olej smícháme s citrónovou šťávou, solí, pepřem, našleháme a tímto dresinkem salát polijeme.