Salát z hlávky podávaný se šlehačkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 66 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 4 g
 - Sodík 59 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 12.5 mg
 - Draslík 36.6 mg
 - Vláknina 2290 mg
 - Vitamín A 2290 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.9 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Smetanu ke šlehání si ušleháme. Oloupanou cibuli si nakrájíme na malé kousky a promícháme s ušlehanou smetanou, přidáme 1 lžičku cukru a špetku soli. Nakonec ještě přidáme 1 lžičku octa pro okyselení. Hlávkový salát rozebereme na jednotlivé listy, opereme ve vodě. Promícháme šlehačkový dresink s listy salátu. Nakonec ještě přidáme 1 lžičku octa pro okyselení.