Salát z pečeného ovčího sýra se špenátem a rukolou
Suroviny
- 80 g Máslo čerstvé
 - 300 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
 - 100 g Olivy černé
 - 200 g Špenát listový čerstvý
 - 150 g Rukola
 - 120 g Rajčata sušená sterilovaná
 - 40 g Kapary
 - 120 ml Olej olivový
 - 100 ml Olej olivový
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 kávová lžička Ocet vinný červený
 - 2 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 4 ks Těsto filo
 - 4 stroužek Česnek
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Bazalka
 - 2 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 1 polévková lžíce Hořčice Dijonská
 - 1 polévková lžíce Brandy
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 763 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 72 g
 - Sodík 307 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 139.4 mg
 - Draslík 628.4 mg
 - Vláknina 5872.1 mg
 - Vitamín A 5872.1 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 36.1 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 16.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na salát připravíme teplý a studený dresink. Teplý dresink v kastrole v zahřátém olivovém oleji chvilku povaříme kapary a tenké plátky česneku.
 - 
                                2
Studený dresink připravíme našleháním žloutků s hořčicí a citronovou šťávou do pěny. Směs stálé mícháme a přiléváme postupně ocet, olivový olej a brandy. Mícháme, až se utvoří hladký krém.
 - 
                                3
Z těsta filo nakrájíme čtverce, potřeme máslem, posypeme posekanou bazalkou a česnekem a překryjeme dalším čtvercem těsta. Navrstvíme ještě dvakrát. Do takto připraveného těsta zabalíme porce sýra, potřeme máslem a v troubě předehřáté na 180°C pečeme zhruba 8 minut, až těsto zezlátne.
 - 
                                4
Studený dresink promícháme s opláchnutými lístky špenátu, rukolou, olivami a sušenými rajčaty. Salát osolíme a opepříme. Směs přelijeme teplým dresinkem a přidáme k porcím pečeného sýra.