Grapefruitový salát s medem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 336 kcal
 - Sacharidy 74 g
 - Tuky 4 g
 - Sodík 53 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 74 g
 - Cholesterol 14.6 mg
 - Draslík 904.2 mg
 - Vláknina 17949.9 mg
 - Vitamín A 17949.9 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 173.3 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Pomeranč a grapefruity oloupeme, rozdělíme na měsíčky, sloupneme bílou blanku a překrájíme. Z půlky limetky oloupeme kůru a nakrájíme na nudličky. Z limetky vymačkáme šťávu. Dvě lžíce citronové šťávy smícháme se lžičkou medu a s nahrubo nasekanými lístky máty. Do připravené marinády vložíme pomeranč a grapefruity a necháme alespoň půl hodiny pod fólií marinovat.
 - 
                                2
Zbylý med, citronovou šťávu, cukr a skořici dobře promícháme.
 - 
                                3
Marinované citrusy s nakrájenou kůrou z limetky rozdělíme na talíře, přelijeme jogurtovou zálivkou a podáváme.