Salát z cizrny s rajčaty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 227 kcal
 - Sacharidy 21 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 348 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 12.8 mg
 - Draslík 399.4 mg
 - Vláknina 6925.5 mg
 - Vitamín A 6925.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 45.1 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do hrnce vlijeme vodu a vsypeme do ní cizrnu, kterou namočíme přes noc. Druhý den do hrnce přidáme bobkový list a tymián, cizrnu vaříme 120 minut, dokud není úplně měkká. Poté ji scedíme a necháme vychladnout. Vsypeme ji do větší misky.
 - 
                                2
Rajčata opláchneme a rozkrájíme na osminy. Oloupeme cibuli a pokrájíme ji drobné kostičky. Sýr feta rozkrájíme na kousky. Petrželku nasekáme najemno. Olivy vypeckujeme a překrájíme na poloviny.
 - 
                                3
Do misky k uvařené cizrně přidáme osminky rajčat, nasekanou cibuli a petrželku, překrájené olivy a sýr feta vše promícháme.
 - 
                                4
V misce si promícháme ocet, olej, osolíme a opepříme. Hotovou zálivkou přelijeme cizrnovou směs. Salát dáme do ledničky a necháme ho alespoň hodinu odležet.