Letní zeleninový salát se syrovými žampiony a pažitkovou zálivkou
Suroviny
- 125 g Anglická slanina
 - 150 g Salát hlávkový
 - 75 g Žampiony čerstvé
 - 125 g Sýr Gruyére
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý celý
 - 1 kávová lžička Hořčice Dijonská
 - 4 ks Rajčata
 - 1 ks Paprika žlutá
 - 4 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Pažitka
 - 1 polévková lžíce Ocet vinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 367 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 31 g
 - Sodík 565 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 55.6 mg
 - Draslík 402.9 mg
 - Vláknina 4568.8 mg
 - Vitamín A 4568.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 44.7 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na rozpáleném grilu předem opečeme 4-5 minut po každé straně plátky uzené slaniny. Když jsou křupavé, necháme je vychladnout a nasekáme je na malé kousky.
 - 
                                2
Hlávkový salát opereme, osušíme a rozdělíme na listy, které natrháme na větší kusy, žampiony oloupeme a nakrájíme na tenké plátky, žlutou papriku zbavenou stopky a semen na tenké proužky. Rajčata rozčtvrtíme a sýr gruyère nakrájíme na tenké hranolky. Dále nasekáme čerstvou pažitku a umeleme pepř.
 - 
                                3
Salátové listy rozložíme na mísu a pokryjeme je plátky hub a paprikou. Přidáme rajčata se sýrem, posypeme opečenou slaninou, osolíme a okořeníme pepřem.
 - 
                                4
Na dresink ušleháme olivový olej s vinným octem, dijonskou hořčicí a sekanou pažitkou. Hotovým dresinkem přelijeme salát a servírujeme.