Kachní salát s jablky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 472 kcal
 - Sacharidy 15 g
 - Tuky 42 g
 - Sodík 977 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 65 mg
 - Draslík 250.8 mg
 - Vláknina 6285 mg
 - Vitamín A 6285 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.6 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a dužinu nakrájíme na kostičky, pečené kachní maso také na kostičky, listy rukoly natrháme na menší kusy, ořechy nadrtíme. Do mísy položíme natrhané listy rukoly, promícháme jablka s masem a nasypeme na salát. Vše posypeme drcenými ořechy. Smícháme olej s octem, přidáme hořčici, sůl, pepř a vymícháme zálivku, kterou nakapeme na salát a podáváme.