Jablkový salát s pohankou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 219 kcal
 - Sacharidy 24 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 383 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 23 g
 - Cholesterol 18 mg
 - Draslík 226.6 mg
 - Vláknina 7117.4 mg
 - Vitamín A 7117.4 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.7 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Pohanku spaříme v sítu vařící vodou (1 l), okapanou dáme do rendlíku s 1 dl vody a vaříme 10 minut Scedíme přebytečnou tekutinu a pohanku necháme vychladnout. Omyjeme a oloupeme jablka, zbavíme jádřinců, pokrájíme je na kostičky, dáme do mísy a pokapeme citronovou šťávou. Omyté ředkvičky nakrájíme na plátky, sýr na kostičky a očištěný pórek na tenká kolečka. Vše, i vychladlou pohanku v míse, smícháme s olivovým olejem, solí a mletou sladkou i pálivou paprikou. Salát podáváme vychlazený.