Salát z fazolí, čočky a žampionů
Suroviny
- 200 g Fazolové lusky zelené
 - 400 g Fazole červené sterilované
 - 400 g Fazole cannellini
 - 500 g Čočka sterilovaná
 - 350 g Artyčoky sterilované
 - 200 g Žampiony čerstvé
 - 80 g Cibulka jarní
 - 200 g Salát hlávkový
 - 250 g Jogurt bílý
 - 20 g Bazalka
 - 400 ml Voda pitná
 - 12.5 kávová lžička Hořčice Dijonská
 - 0.25 kávová lžička Sůl
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 1 polévková lžíce Citronová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 389 kcal
 - Sacharidy 62 g
 - Tuky 6 g
 - Sodík 772 mg
 - Bílkoviny 26 g
 - Uhlovodany 59 g
 - Cholesterol 0.9 mg
 - Draslík 1234.2 mg
 - Vláknina 41626 mg
 - Vitamín A 41626 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 17.6 mg
 - Vitamín E 1.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné a pokrájené fazolky vložíme do vroucí vody a vaříme zhruba 6 minut. Poté scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Čočku, fazole a artyčoky slijeme a necháme okapat. Artyčoky nakrájíme na čtvrtky. Žampiony a cibulky čistíme a nakrájíme na plátky, bazalku obereme na lístky, salát rozebereme na listy, opláchneme a necháme okapat.
 - 
                                2
V misce promícháme jogurt, citronovou šťávu, sůl, pepř a hořčici dohladka.
 - 
                                3
Fazole, čočku, artyčoky, žampiony a bazalku promícháme se zálivkou a servírujeme na listech salátu.