Salát z fazolových klíčků s pomerančovou zálivkou
Suroviny
- 50 g Okurka salátová
 - 400 g Fazolové klíčky
 - 120 g Ořechy lískové
 - 150 g Sýr Feta
 - 500 ml Voda pitná
 - 60 ml Pomerančová šťáva
 - 1 kávová lžička Hořčice Bornier - hrubozrnná
 - 0.25 kávová lžička Sůl
 - 2 ks Celer řapíkatý
 - 1 ks Pomeranče
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 1 polévková lžíce Pomerančová šťáva
 - 2 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 315 kcal
 - Sacharidy 21 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 231 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 21 g
 - Cholesterol 12.8 mg
 - Draslík 598 mg
 - Vláknina 14371 mg
 - Vitamín A 14371 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 49.8 mg
 - Vitamín E 5.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Lískové oříšky opečeme v troubě předehřáté na 200 °C, promneme, abychom odstranili slupku, a nasekáme nahrubo. Okurku a dva řapíky celeru očistíme, nakrájíme na kostičky a v míse zakapeme lžící pomerančové šťávy. Pomeranč oloupeme, rozebereme na dílky a nakrájíme na kousky. Klíčky na minutu vhodíme do vroucí vody, poté propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
 - 
                                2
Na zálivku promícháme pomerančovou šťávu s olejem, solí, pepřem a hořčicí.
 - 
                                3
Do mísy k zelenině rozdrobíme okapaný sýr, přidáme oříšky, pomeranč a klíčky. Směs přelijeme zálivkou, promícháme a podáváme.