Zelí s křenovou majonézou a koprem
Suroviny
- 400 g Zelí hlávkové bílé
 - 60 g Pórek
 - 300 g Kedlubna
 - 1 kávová lžička Cukr moučkový
 - 0.2 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule červená
 - 2 špetka Pepř bílý
 - 2 polévková lžíce Křen
 - 3 polévková lžíce Hellmann's Majonéza originál
 - 1.5 polévková lžíce Kopr
 - 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový ochucený
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 90 kcal
 - Sacharidy 18 g
 - Tuky 2 g
 - Sodík 113 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 18 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 375 mg
 - Vláknina 10129.3 mg
 - Vitamín A 10129.3 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 64.8 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Bílé hlávkové zelí očištíme, rozkrojíme na polovinu, vykrojíme košťál a podle toho, jak je polovina hlávky velká, rozkrojíme ji podélně na 2-3 díly, které nakrájíme na tenké nudličky. Oloupeme a omyjeme kedlubnu, malý mladý pórek a očistíme větší červenou cibuli. Kedlubnu nakrájíme na velmi tenké nudličky, cibuli rozpůlíme a pokrájíme ji na tenké půlměsíčky, pórek na tenké kroužky, nakonec přidáme omyté, nadrobno posekané snítky kopru. Zeleninu v míse promícháme.
 - 
                                2
Připravíme si zálivku: očistíme a nastrouháme do misky kousek křenu na jemném struhadle, přidáme k němu kvalitní majonézu, sůl, pepř a cukr. Majonézu promícháme a podle chuti přidáme 1/2-1 lžíci sladkokyselého okurkového nálevu. Zálivku přidáme do zeleniny a salát důkladně promícháme (podle chuti ho můžeme dosolit). Podáváme vychlazený.