Hlávkový salát s jablkem, anglickou slaninou a ořechy
Suroviny
- 200 g Salát ledový
 - 100 g Salát listový Dubáček
 - 250 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
 - 150 g Anglická slanina
 - 100 g Špek
 - 1 kávová lžička Citrónová kůra
 - 1 kávová lžička Citrónová šťáva
 - 1 ks Jablka
 - 2 špetka Sůl
 - 2 špetka Pepř bílý
 - 1 stroužek Česnek
 - 3 polévková lžíce Ořechy vlašské
 - 4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 806 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 75 g
 - Sodík 449 mg
 - Bílkoviny 25 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 25.5 mg
 - Draslík 293.3 mg
 - Vláknina 5816.3 mg
 - Vitamín A 5816.3 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11.9 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyjeme listy hlávkového salátu a dubáčku, větší (sladké, červené) jablko a chemicky neošetřený citrón. Ovčí sýr nakrájíme na kostičky. Stroužek česneku posekáme nadrobno. Plátky anglické slaniny, prorostlého špeku a pokrájený česnek v pánvi orestujeme dozlatova.
 - 
                                2
Připravíme si zálivku: do kvalitního olivového oleje nastrouháme jemně citrónovou kůru a přidáme lžičku citrónové šťávy
 - 
                                3
Do mísy dáme listy salátu, osolíme je, opepříme, přelijeme je zalivkou a promícháme zlehka vidličkou. Pak do salátu přidáme na plátky pokrájené jablko (i se slupkou), kostičky sýru, ořechy a orestované plátky uzeniny. Znovu vše zlehka promícháme a podáváme.