Krevety se salátem z čočky a pórku
Suroviny
- 50 g Baby špenát
 - 400 g Čočka sterilovaná
 - 750 ml Voda pitná
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 2 ks Pórek
 - 8 ks Krevety tygří - loupané
 - 3 špetka Pepř bílý
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 1 polévková lžíce Limetková šťáva
 - 0.5 polévková lžíce Majoránka čerstvá
 - 1 polévková lžíce Limetková kůra
 - 1 polévková lžíce Petržel hladkolistá
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 933 kcal
 - Sacharidy 184 g
 - Tuky 4 g
 - Sodík 1532 mg
 - Bílkoviny 51 g
 - Uhlovodany 183 g
 - Cholesterol 8.4 mg
 - Draslík 3085.3 mg
 - Vláknina 92216.8 mg
 - Vitamín A 92216.8 mg
 - Vitamín B6 2.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 191 mg
 - Vitamín E 6.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 33.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kvalitní syrové a vyloupané krevety dobře omyjeme a necháme v sítu odkapat. Očištěný a omytý pórek nakrájíme na 3-4cm kousky. Z chemicky neošetřené limetky nastrouháme 1 lžíci kůry. Do hrnce s vroucí vodou a sítem (pařáčku) položíme kousky pórku a pod pokličkou je vaříme v páře 6 minut. Pak k pórku přidáme krevety, posypeme je nastrouhanou limetkovou kůrou a společně pod pokličkou vaříme dalších 6 minut.
 - 
                                2
Konzervovanou čočku scedíme z nálevu a odkapanou ji vyklopíme do mísy. K čočce přidáme lžíci štávy, vymačkané z jedné limetky. Omyjeme listy baby špenátu, snítku čerstvé majoránky a petrželky. Špenátové listy trochu roztrháme prsty a drobné lístky bylinek pokrájíme nadrobno. Vše přidáme k čočce. Směs podle chuti osolíme a dochutíme čerstvě pomletým pepřem.
 - 
                                3
Z pařáčku vyjmeme krevety a odložíme je na větší talíř. K čočce přidáme pórek a rozpůlené černé olivy (bez pecek) a znovu vše promícháme.
 - 
                                4
Čočkový salát rozdělíme na 4 talíře, na salát poklademe uvařené krevety, pokapeme je šťávou, která se vytvořila ze salátu a servírujeme.