Hlávkový salát s uzeným lososem a vejcem na měkko
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 308 kcal
 - Sacharidy 17 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 520 mg
 - Bílkoviny 32 g
 - Uhlovodany 17 g
 - Cholesterol 300.6 mg
 - Draslík 1089 mg
 - Vláknina 10307.4 mg
 - Vitamín A 10307.4 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 54.1 mg
 - Vitamín E 1.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Listy hlávkového salátu omyjeme, vodu setřepeme, potrháme na kusy a dáme je do mísy. Omytá a osušená rajčata pokrájíme na čtvrtky. Lahůdkovou cibulku očistíme a nakrájíme na tenká kolečka. Oranžovou papriku a chilli papričku omyjeme, rozpůlíme a zbavíme semínek. Papriku nakrájíme na proužky, chilli nakrájíme na tenké nudličky. Filet z uzeného lososa nakrájíme na proužky široké přibližně 1.5cm. Vše v míse pokapeme olejem, promícháme, ochutíme solí, pepřem a rozdělíme salát ozdobně na talíře.
 - 
                                2
V rendlíku přivedeme k varu minimálně 500ml vody, jakmile se začne vařit, vložíme do ní čerstvá vajíčka a uvaříme je naměkko. Vaříme je pouze 4-5 minut podle velikosti. Uvařená vajíčka zchladíme, opatrně oloupeme, položíme na střed salátu, rozkrojíme je na poloviny, ochutíme je špetkami soli, mleté papriky a podáváme.