Pečené kuřecí maso s pohankovým salátem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 669 kcal
 - Sacharidy 66 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 309 mg
 - Bílkoviny 54 g
 - Uhlovodany 66 g
 - Cholesterol 143.3 mg
 - Draslík 713.7 mg
 - Vláknina 19930.2 mg
 - Vitamín A 19930.2 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 24.3 mg
 - Vitamín E 1.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 16.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Dobře promytou pohanku dáme do rendlíku, zalijeme ji vodou, přidáme sůl a vaříme ji 8-10 minut, dáváme pozor, aby se nerozvařila. Poté ji scedíme přes síto a odkapanou pohanku dáme do mísy.
 - 
                                2
Omytý a oloupaný zázvor jemně nastrouháme do mísy. Očištěnou jarní cibuli, malý pórek pokrájíme na tenké kroužky. V pánvi na rozehřátém másle cibuli s pórkem podusíme, přidáme na kolečka očištěnou baby karotku a společně ji s cibulí a pórkem krátce osmažíme. Pak všechnu zeleninu přidáme s odkapanou pohankou k zázvoru. Sálát promícháme a podle chuti ho dosolíme a dochutíme špetkou kurkumy. Mírně teplý salát dáme na talíře, přidáme k němu teplé pečené kuřecí maso a podáváme.