Hlávkový salát s hořčicovým přelivem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 136 kcal
 - Sacharidy 3 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 138 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 122.7 mg
 - Draslík 50.7 mg
 - Vláknina 1982.8 mg
 - Vitamín A 1982.8 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.5 mg
 - Vitamín E 3.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Natvrdo uvařené žloutky rozetřeme v misce a postupně k nim přidáváme hořčici, olej, citronovou šťávu, sůl a pepř. Vše třeme na hladkou omáčku. Nakonec přimícháme jemně nakrájenou pažitku.
 - 
                                2
Hlávkový salát rozkrojíme na čtvrtky, dobře omyjeme a osušíme. Upravíme jej na talířky, pokapeme připraveným přelivem a posypeme drobně nakrájenými bílky.