Zelný salát s jablky
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 109 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 35 g
- Sodík 1587 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 361.9 mg
- Vláknina 11663 mg
- Vitamín A 11663 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 74.1 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Hlávky zelí očistíme, rozkrojíme a zbavíme košťálu. Zelí najemno nakrájíme, propláchneme vodou a necháme okapat. 
- 
                                2Takto připravené zelí osolíme, promícháme a necháme proležet. Přidáme oloupaná a na nudličky nastrouhaná jablka, jemně nastrouhanou mrkev, ocet, cukr a vše dobře promícháme. Znovu necháme krátce odležet. 
- 
                                3Zelný salát s jablky podáváme vychlazený. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                        