Zelný salát s mrkví a křenem
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 117 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 179 g
- Sodík 117 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 196.4 mg
- Vláknina 9906.8 mg
- Vitamín A 9906.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 44.4 mg
- Vitamín E 2.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Očištěné a omyté zelí nakrájíme na proužky, vsypeme do mísy a osolíme. 
- 
                                2Očištěnou mrkev nahrubo nastrouháme nebo nakrájíme na jemné nudličky. Očištěný křen nastrouháme a spolu s mrkví přidáme do mísy k zelí. Vše dobře promícháme. 
- 
                                3Z oleje, octa, špetky pepře a soli připravíme zálivku a promícháme ji se salátem. 
- 
                                4Před podáváním necháme salát 1 hodinu v chladu rozležet. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                        