Hlávkový salát s kuřecími prsíčky
Suroviny
- 500 g Kuřecí prsa
 - 100 g Šunka od kosti
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Salát hlávkový
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Kmín drcený
 - 0.17 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 2 polévková lžíce Ocet vinný červený
 - 2 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 1 polévková lžíce Pažitka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 199 kcal
 - Sacharidy 2 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 607 mg
 - Bílkoviny 31 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 93.5 mg
 - Draslík 528.3 mg
 - Vláknina 1666.3 mg
 - Vitamín A 1666.3 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.8 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kuřecí maso omyjeme, osušíme a opečeme na rozehřátém oleji po všech stranách do zlatova. Maso osolíme, opepříme, vyjmeme a udržujeme teplé.
 - 
                                2
Na výpeku osmahneme na silnější proužky nakrájenou šunku a vyjmeme.
 - 
                                3
Výpek rozmícháme s červeným vinným octem a citronovou šťávou, přidáme nakrájenou pažitku a podle chuti přisolíme, opepříme a dochutíme kmínem.
 - 
                                4
Omytý hlávkový salát natrháme na kousky. Kuřecí řízky nakrájíme na tenké plátky. Salát upravíme na mísu, obložíme kuřecím masem a šunkou a pokapeme pažitkovou zálivkou.