Ovocný salát s mascarpone
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 668 kcal
 - Sacharidy 102 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 57 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 102 g
 - Cholesterol 198.4 mg
 - Draslík 1225.2 mg
 - Vláknina 28800.4 mg
 - Vitamín A 28800.4 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 294.4 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Pomeranče a grapefruity oloupeme, odstraníme bílou dužinu a ovoce rozkrojíme na dílky. Šťávu přitom zachytíme.
 - 
                                2
Ovoce i se šťávou vložíme do mísy, osladíme 2 lžícemi cukru a zakapeme likérem.
 - 
                                3
Žloutky utřeme s vanilkovým cukrem do pěny a vmícháme mascarpone. Z bílků ušleháme pevný sníh a vmícháme jej do žloutkového krému.
 - 
                                4
Ovoce a krém upravíme na ohnivzdorné talířky a krátce zapečeme v troubě pod grilem.
 - 
                                5
Salát ozdobíme lístky máty.