Zeleninová mísa se sezamem
Suroviny
- 50 g Arašídy
 - 0.5 kávová lžička Pepř cayenský
 - 1 kávová lžička Hořčičné semínko
 - 1 kávová lžička Kmín římský
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 2 ks Cibule
 - 2 ks Česnek
 - 2 ks Paprikové lusky čerstvé
 - 2 ks Cuketa
 - 2 ks Lilek
 - 4 ks Rajčata
 - 5 dl Vývar zeleninový
 - 3 polévková lžíce Sezam - semena
 - 1 polévková lžíce Bazalka
 - 4 polévková lžíce Olej sezamový
 - 0 polévková lžíce Citronová tráva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 343 kcal
 - Sacharidy 33 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 694 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 33 g
 - Cholesterol 2.3 mg
 - Draslík 902.4 mg
 - Vláknina 20483 mg
 - Vitamín A 20483 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 60 mg
 - Vitamín E 3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Všechnu potřebnou zeleninu si očistíme, omyjeme a každý druh pokrájené zeleniny si odložíme zvlášť.
 - 
                                2
Cibuli s česnekem pokrájíme na kostičky. Lilky s cuketami rozpůlíme a nakrájíme na trojhránky o síle 1-2 cm. Spařená rajčata sloupeme, zbavíme semínek a nakrájíme na půlměsíčky. Papriky rozpůlíme, vyčistíme od jadřinců a pokrájíme na proužky.
 - 
                                3
Ve woku na rozehřátém oleji si každý druh zeleniny odděleně osmažíme dozlatova. Smažíme přibližně 2 minuty. Všechnu osmaženou zeleninu vrátíme zpět do pánve, přidáme arašídy, směs ochutíme solí, pepřem, římským kmínem a hořčičnými semínky, důkladně promícháme a odstavíme z plotny. V druhém hrnci přivedeme k varu zeleninový vývar. Když se vaří, vývarem zalijeme zeleninu a zvolna vše povaříme 2-4 minuty.
 - 
                                4
V pánvi bez oleje si opražíme sezamová semínka. Horké porce podáváme posypané sezamem.
 - 
                                5