Makarony s datlemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 846 kcal
 - Sacharidy 125 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 407 mg
 - Bílkoviny 12 g
 - Uhlovodany 125 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 882.4 mg
 - Vláknina 17492 mg
 - Vitamín A 17492 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11.6 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Připravíme těstoviny podle návodu na obalu, scedíme, propláchneme studenou vodou, necháme okapat a vychladnout. Portské víno a datle vaříme asi 10 minut. Datle vyjmeme, víno necháme vychladnout.
 - 
                                2
Ocet aceto balsamico, víno a olivový olej smícháme a podle potřeby osladíme.
 - 
                                3
Těstoviny polijeme zálivkou, přidáme rozpůlené datle, roketu a citronovou kůru a zamícháme. Salát s datlemi můžeme podávat také teplý.