Čínský salát s kuřecím masem
Suroviny
- 680 g Kuřecí prsa
 - 85 g Fazolové výhonky
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Citronová šťáva
 - 2 kávová lžička Citronová šťáva
 - 0.25 kávová lžička Chilli koření mleté
 - 2 kávová lžička Olej sezamový
 - 2 ks Mrkev kořen
 - 8 ks Cibulka jarní
 - 1 ks Cibulka jarní
 - 0.5 ks Okurka salátová
 - 1 špetka Koření pěti vůní
 - 1 dl Voda pitná
 - 4 polévková lžíce Omáčka sójová
 - 1 polévková lžíce Sezam - semena
 - 2 polévková lžíce Olej sezamový
 - 2 polévková lžíce Víno rýžové čínské
 - 3 polévková lžíce Olej slunečnicový
 - 4 polévková lžíce Arašídová pomazánka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 428 kcal
 - Sacharidy 15 g
 - Tuky 194 g
 - Sodík 451 mg
 - Bílkoviny 42 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 108.8 mg
 - Draslík 921.9 mg
 - Vláknina 8338 mg
 - Vitamín A 8338 mg
 - Vitamín B6 1.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.5 mg
 - Vitamín E 2.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kuřecí maso nakrájíme, vložíme do hrnce, zalijeme vodou. Přidáme lžíci sójové omáčky, prášek z pěti druhů koření a trochu citronové šťávy. Zakryjeme, přivedeme k varu, povaříme cca 20 minut.
 - 
                                2
Okurku oloupeme, nakrájíme na kratší tenké proužky, nasypeme do cedníku, osolíme a zakryjeme zatíženým talířem. Necháme stát půl hodiny a pod cedník umístíme nádobu.
 - 
                                3
Kuřecí maso vyjmeme z hrnce, necháme chvíli vychladnout, odstraníme kůži a kousky masa přejedeme válečkem, aby změkly. Nakrájíme na tenké nudličky a odložíme.
 - 
                                4
V pánvi rozpálíme slunečnicový a sezamový olej. Za stálého míchání na něm opražíme sezamová semínka cca půl minuty. Vmícháme zbytek sójové omáčky a rýžové víno. Přidáme na tenké kousky nakrájenou mrkev a za stálého míchání povaříme 2-3 minuty. Mrkev z hrnce opět vyjmeme.
 - 
                                5
Nasolenou okurku opláchneme, usušíme papírovou utěrkou a vložíme do mísy. Přidáme nadrobno nasekanou cibulku, fazolové výhonky, uvařenou mrkev a veškerou šťávu, která zůstala v pánvičce. Důkladně promícháme s masem, přemístíme do mělkého talíře, zakryjeme, necháme hodinu chladit. Mezitím jednou promícháme.
 - 
                                6
Na zálivku utřeme arašídovou pomazánku s citronovou šťávou, sezamovým olejem a mletým chilli. Přilijeme trochu horké vody a vymícháme těsto. Na závěr přidáme nadrobno nakrájenou jarní cibulku a důkladně promícháme.
 - 
                                7
Kuřecí maso se zeleninou rozdělíme na talíře, zalijeme zálivkou a podáváme.