Chobotnicový salát
Suroviny
- 100 g Cukr krupice
 - 50 g Máslo čerstvé
 - 50 ml Balsamico ocet
 - 20 ml Olej olivový
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 ks Chobotnice
 - 1 ks Fenykl sladký - hlíza
 - 2 ks Citrony
 - 10 ks Brambory
 - 3 ks Hřebíček
 - 1 ks Skořice celá
 - 1 ks Badyán
 - 1 ks Mrkev kořen
 - 1 ks Petržel kořen
 - 0.5 ks Celer bulvový
 - 2 l Voda pitná
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 446 kcal
 - Sacharidy 74 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 308 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 71 g
 - Cholesterol 15.1 mg
 - Draslík 1522.1 mg
 - Vláknina 34441.5 mg
 - Vitamín A 34441.5 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 115.9 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 24.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V osolené vodě uvaříme chobotnici s celerem, petrželí a mrkví do měkka a oloupeme.
 - 
                                2
Citrony necháme s kůrou několikrát projít horkou vodou, poté nakrájíme na měsíčky, zalijeme vodou centimetr nad ně, přidáme cukr, hřebíček, skořici, badyán a pod pokličkou vaříme doměkka. Poté vybereme semínka, nasekáme na jemno a smícháme se sirupem, ve kterém jsme vařili.
 - 
                                3
Ve slupce uvaříme brambory, oloupeme. Fenykl spaříme ve slané vodě a nakrájíme.
 - 
                                4
Opečeme na oleji brambory, chobotnici, přidáme máslo, citron, fenykl, sůl, pepř a zakápneme octem.
 - 
                                5
Podáváme teplé.