Panzanella - salát z Toskánska
Suroviny
- 2 krajíc Chléb pšeničný (bílý)
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Cukr krupice
 - 4 ks Rajčata
 - 1 ks Cibule červená
 - 3 špetka Pepř černý mletý
 - 1 stroužek Česnek
 - 0.5 polévková lžíce Petržel - nať
 - 1 polévková lžíce Bazalka
 - 1 polévková lžíce Saturejka
 - 1 polévková lžíce Ocet vinný červený
 - 2 polévková lžíce Hrachové výhonky
 - 6 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 435 kcal
 - Sacharidy 54 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 616 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 54 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 567.2 mg
 - Vláknina 14806.5 mg
 - Vitamín A 14806.5 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 27 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Čerstvé bylinky: bazalku, petrželku a saturejku omyjeme, lístky otrháme a odložíme do misky. Omytá zralá červená a žlutá rajčata nakrájíme na osminky. Červenou cibuli očistíme a nakrájíme na tenké plátky, které rozdělíme na jednotlivá kolečka.
 - 
                                2
Bílý starší chleba nakrájíme na kostičky a nasucho ho v pánvi opražíme dozlatova.
 - 
                                3
Naklíčený hrách (hrachové výhonky) necháme oschnout a na teflonové pánvi jej nasucho opražíme. Dáme ho do mísy, přidáme k němu 6 lžic extra panenského olivového oleje, nadrobno porájený stroužek česneku, cibuli, rajčata a bylinky. Podle chuti přimícháme ještě červený vinný ocet, sůl, čerstvě pomletý černý pepř a cukr. Znovu promícháme s opečeným chlebem a podáváme.