Salát z krevet a citronové trávy
Suroviny
- 20 g Citronová tráva
 - 10 g Cukr třtinový
 - 100 g Cibulka jarní
 - 80 g Koriandr čerstvý
 - 60 g Máta
 - 40 g Arašídy
 - 130 ml Limetková šťáva
 - 30 ml Olej arašídový (podzemnicový)
 - 30 ml Omáčka rybí
 - 2 ks Chilli paprička
 - 2 ks Okurka salátová
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 kg Krevety tygří
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 414 kcal
 - Sacharidy 24 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 664 mg
 - Bílkoviny 50 g
 - Uhlovodany 24 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 742.2 mg
 - Vláknina 7072.2 mg
 - Vitamín A 7072.2 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 39 mg
 - Vitamín E 2.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Krevety dobře opláchneme, necháme okapat, cibulku s chilli papričkou pokrájíme na kolečka, okurky oloupeme a pokrájíme na plátky. Koriandr, mátu, arašídy a citronovou trávu nasekáme na jemnější kousky. Z citronové trávy, limetkové šťávy, oleje, rybí omáčky, cukru a chilli papričky ušleháme marinádu. 70 ml marinády odlijeme stranou, do zbylé namočíme krevety, necháme marinovat 10 minut.
 - 
                                2
Marinované krevety opečeme na grilovací pánvi. Opékáme cca 2 minuty. Z okurek, koriandru, máty a cibulky umícháme salát,do kterého na závěr přidáme krevety a 70 ml marinády, kterou jsme hned na začátku dali stranou. Osolíme, opepříme a posypeme arašídy.