Fazolový salát se zeleninou
Suroviny
- 300 g Cuketa
 - 400 g Fazole červené sterilované
 - 400 g Čočka sterilovaná
 - 40 ml Olej rostlinný
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 2 ks Paprika zelená
 - 2 ks Cibule
 - 2 ks Rajčata
 - 10 ks Olivy černé
 - 1 polévková lžíce Bazalka
 - 1 polévková lžíce Rajčata sušená sterilovaná
 - 1 polévková lžíce Ocet vinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 715 kcal
 - Sacharidy 68 g
 - Tuky 46 g
 - Sodík 3738 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 68 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 1139.2 mg
 - Vláknina 53734.1 mg
 - Vitamín A 53734.1 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 56.9 mg
 - Vitamín E 1.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěnou cuketu a cibuli nakrájíme na plátky. Papriky zbavíme semen a nakrájíme na proužky, rajčata nakrájíme na kostky, čočku, fazole a sušená rajčata scedíme a necháme okapat, lístky bazalky nakrájíme nahrubo.
 - 
                                2
Na oleji osmažíme dozlatova cuketu s cibulí a paprikou. Poté vmícháme luštěniny, rajčata, bazalku, sůl, pepř a ocet. Lehce promícháme a necháme prohřát. Na závěr vmícháme olivy bez pecek.