Salát z krémového žampiónu Portobello
Suroviny
- 60 g Salát ledový
 - 150 g rýže basmati vařená
 - 80 g Farmářská šunka 96% masa
 - 6 ks Rajčata Cherry
 - 4 ks Portobello
 - 1 ks Cibule lahůdková
 - 3 špetka Pepř bílý
 - 2 špetka Sůl
 - 1 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Sýr Eidam cihla 30%
 - 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 235 kcal
 - Sacharidy 21 g
 - Tuky 10 g
 - Sodík 19 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 286.2 mg
 - Vláknina 2772.4 mg
 - Vitamín A 2772.4 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 27.3 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Krémové žampióny omyjeme, oloupeme a pokrájíme na silnější plátky. Očištěnou lahůdkovou cibuli a stroužek česneku tence nakrájíme. Šunku nakrájíme na nudličky. Omytá zralá cherry rajčata pokrájíme na osminky. Z omytých listů hlávkového salátu setřepeme vodu a poklademe je na talíře.
 - 
                                2
V pánvi rozpálíme olej, na něm rychle orestujeme žampióny, ochutíme je solí, čerstvě pomletým pepřem a měkké žampióny dáme do mísy. Na omastku zpěníme cibulku s česnekem, přidáme šunku, promícháme a krátce smažíme. Pak přidáme cherry rajčata a za občasného promíchání je prohřejeme. Směs přidáme k žampiónum spolu s uvařenou teplou rýží. Zlehka vše promícháme vidličkou a porce poklademe na připravené listy salátu.
 - 
                                3
Teplý žampiónový salát posypeme nastrouhaným sýrem a hned podáváme.