Dušené papriky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 129 kcal
 - Sacharidy 21 g
 - Tuky 5 g
 - Sodík 398 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 21 g
 - Cholesterol 6 mg
 - Draslík 687.6 mg
 - Vláknina 840 mg
 - Vitamín A 840 mg
 - Vitamín B6 1.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 297.3 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Papriky omyjeme, zbavíme zrníček a dužinu nakrájíme na nudličky. Vsypeme je do kastrolu na rozehřáté máslo, osolíme a podlijeme trochou vody. Dusíme pod pokličkou téměř doměkka.
 - 
                                2
Když papriky změknou a tekutina se odpaří, přisypeme nasekanou petrželku a ihned podáváme.