Kedlubnový salát s okurkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Okurka salátová
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Jablka
  • 2 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 1 dl Zakysaná smetana
  • 0.5 dl Olej olivový extra panenský
  • 0.5 kg Kedlubna
  • 2 polévková lžíce Křen
  • 3 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 3 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 260 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 208 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 13 mg
  • Draslík 578.8 mg
  • Vláknina 9405 mg
  • Vitamín A 9405 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 80.5 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Všechnu zeleninu, kterou potřebujeme k přípravě tohoto salátu omyjeme a oloupeme.

  • 2

    Připravíme si zálivku:

  • 3

    V hrnečku rozmícháme 1 dl zakysané smetany s 3 lžícemi octa,

  • 4

    přilijeme 0,5 dl olivového oleje a osolíme podle chuti.

  • 5

    Jablka, křen a okurky zbavíme semínek. Kedlubny a jablka nastrouháme na hrubém struhadle, křen nastrouháme na jemném struhadle a vše dáme do mísy. K nastrouhané zelenině přidáme okurku pokrájenou na tenké plátky, papriku nakrájenou na kroužky, posypeme drobně posekaným koprem a zelenou petrželkou.

  • 6

    Přilijeme zálivku, vše promícháme a dáme vychladit na několik hodin

  • 7

    do chladničky.

Komentáře k receptu