Vyuzený losos

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Losos - filety
  • 125 g Roketa
  • 1 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 125 g Rajčata
  • 2 g Hořčice
  • 2 g Česnek
  • 10 ml Olej olivový extra panenský
  • 4 ml Ocet vinný
  • 1 ks Šalotka
  • 2 ks Tymián čerstvý
  • 8 polévková lžíce Cukr třtinový
  • 8 polévková lžíce Rýže loupaná
  • 8 polévková lžíce Čaj zelený
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 493 kcal
  • Sacharidy 77 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 209 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 77 g
  • Cholesterol 65 mg
  • Draslík 960.8 mg
  • Vláknina 11231.3 mg
  • Vitamín A 11231.3 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 47.5 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pánev wok poklademe velkým kusem alobalu. Nasypeme do něj směs z jasmínového čaje, hněděho cukru a dlouhozrné rýže. Wok přiklopíme a zahříváme tak dlouho, dokud se ze směsi nezačne kouřit. Sundáme pánev a do woku postavíme trojnožku, na ní položíme vykoštěné lososí maso a wok opět přikopíme. Lososa takto udíme 5 minut. Po pěti minutách celý wok sundáme z tepla a necháme tak další 3 minuty.

  • 2

    Než se losos vyudí, připravíme jetě salát a zálivku. Na salát potřebujeme rajčata rozkrájená na menší kousky a roketu. Obě suroviny promícháme. Nyní připravíme zálivku. Šalotku najemno nasekáme a promícháme s nasekaným česnekem, listy tymiánu, hořčicí, octem a olejem. Celou zálivku dochutíme solí a pepřem.

  • 3

    Hotového lososa natrháme na kousky a přimícháme do salátu z rajčat a rokety a vše zalijeme zálivkou.

Komentáře k receptu