Salát z mořských ryb

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1 g Pepř černý mletý
  • 2 g Petržel - nať
  • 300 g Filé z mořského jazyka
  • 75 g Losos uzený
  • 50 g Krevety tygří - loupané
  • 1 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 1 g Citronová kůra
  • 1 g Cukr krupice
  • 6 g Jogurt bílý
  • 1 g Estragon
  • 1 g Sůl
  • 1 g Bazalka
  • 1 g Hořčice
  • 1 g Kopr čerstvý
  • 300 ml Vývar rybí
  • 2 ml Citronová šťáva
  • 3 ml Olej olivový
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 117 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 351 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 164.7 mg
  • Draslík 302.1 mg
  • Vláknina 285.3 mg
  • Vitamín A 285.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.1 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso z mořského jazyka zbavíme kůže a nakrájíme na menší kousky. Ty potom osolíme, opepříme a obalíme v kopru.

  • 2

    Nasolené a opepřené kousky mořského jazyka dáme spolu s pokrájeným uzeným lososem do hrnce a přelijeme rybím vývarem. Vše na mírném plameni vaříme 8 minut. Po 8 minutách rybí maso vyndáme z hrnce a necháme na teple. Část vývaru odebereme a zbytek ještě necháme vařit. Vaříme tak dlouho, dokud se přebytečná voda neodpaří.

  • 3

    Nyní připravíme citronovou omáčku s bylinkami. Uvařené žloutky vyšleháme s citronovou kůrou a šťávou, hořčicí, cukrem, olivovým olejem, jogurtem a na jemno nasekaným estragonem, bazalkou a petrželkou. Nakonec dle chuti osolíme a opepříme.

  • 4

    K citronové omáčce vmícháme vývar z uvařených rybích kousků. Poté přimícháme krevety a uvařené maso z mořských ryb, za stálého míchání zlehka prohřejeme.

Komentáře k receptu