Salát s roketou a jablky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Brambory
  • 30 g Med včelí
  • 30 g Ořechy vlašské
  • 130 g Sýr kozí
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 35 g Fenykl obecný
  • 150 g Roketa
  • 100 ml Olej olivový
  • 15 ml Citronová šťáva
  • 50 ml Ocet vinný červený
  • 2 ks Jablka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 595 kcal
  • Sacharidy 48 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 688 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 48 g
  • Cholesterol 25.7 mg
  • Draslík 1126.8 mg
  • Vláknina 21492.5 mg
  • Vitamín A 21492.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.5 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory zalijeme vodou a přivedeme do varu. Vaříme cca 15 minut. Scedíme a necháme zchladnout. Přendáme do mísy.

  • 2

    Jablka nakrájíme a promícháme s citronovou šťávou. Necháme okapat a přidáme k bramborám. Přisypeme nahrubo nakrájené ořechy, sýr na kostičky a roketu. Vše osolíme, opepříme, dobře promícháme.

  • 3

    Připravíme zálivku z oleje, octa, medu a semínek fenyklu. Přísady důkladně promícháme a zálivkou přelijeme salát. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu