Salát z kedluben a ředkviček s roketou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Ořechy burské pražené
  • 100 g Roláda čokoládová
  • 3 ks Kedlubna
  • 10 ks Ředkvička
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 3 ks Cibulka jarní
  • 0.5 ks Salát ledový
  • 0.25 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 1 špetka Cukr moučkový
  • 3 polévková lžíce Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 290 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 303 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 245.8 mg
  • Draslík 633.8 mg
  • Vláknina 9315.9 mg
  • Vitamín A 9315.9 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 40.6 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce propíchneme na konci jehlou, vložíme do vroucí osolené vody a povaříme 5 minut na hniličko, poté je vložíme do studené vody vychladnout.

  • 2

    Oloupané kedlubny nakrájíme na velmi tenké proužky, uvaříme v mírně osolené vodě (1 dcl vývaru dáme stranou), scedíme a propláchneme studenou vodou, necháme oschnout na utěrce. Pár lístků z natě kedlubny dáme stranou na ozdobu, omyté ředkvičky pokrájíme na tenké plátky (15 plátků odložíme stranou na ozdobu), zbytek rozkrájíme na tenké nudličky. Roketu, petrželku a lístky z kedlubny omyjeme, osušíme a nasekáme. Očištěnou cibulku s natí jemně nakrájíme.

  • 3

    Připravenou zeleninu vložíme do mísy, promícháme, salát ozdobíme plátky ředkviček a arašídy, rozložíme na něj rozpůlená vejce, zálivku podáváme až při servírování.

  • 4

    Zálivka: polovinu loupaných arašídů nasekáme. Cukr rozmícháme v octě, vmícháme hořčici, osolíme, opepříme, tenkým proudem přilijeme olej, poté vývar, na závěr vmícháme arašídy. Vše promícháme.

Komentáře k receptu