Salát s žampionovou majonézou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Brambory
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 180 g Fazolové lusky zelené
  • 180 g Šunka krůtí
  • 50 g Žampiony - sterilované
  • 60 g Petržel - nať
  • 150 g Majonéza
  • 150 g Jogurt nízkotučný
  • 15 g Fenykl obecný
  • 250 g Kukuřice mražená
  • 250 g Květák
  • 100 ml Citronová šťáva
  • 1 ks Mrkev kořen
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 532 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 119 g
  • Sodík 1442 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 43 g
  • Cholesterol 2.3 mg
  • Draslík 1363 mg
  • Vláknina 21700 mg
  • Vitamín A 21700 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 95 mg
  • Vitamín E 5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory uvaříme domměkka, scedíme a necháme zchladnout. Nakrájíme na silné plátky, osolíme, opepříme a dáme do mísy.

  • 2

    Mrkev nakrájíme na nudličky, květák rozebereme na růžičky, kukuřici a fazolky vložíme do vroucí vody a necháme 5 minut povařit. Scedíme vodu, osolíme, opepříme a necháme zchladnout.

  • 3

    Připravíme zálivku. Smícháme petrželku, majonézu, bílý jogurt, žampiony, citronovou šťávu a fenykl.

  • 4

    Na brambory navršíme vařenou zeleninu, nakrájenou šunku, nakrájenou na plátky. Salát přelijeme zálivkou, posypeme petrželkou a podáváme.

Komentáře k receptu