Indonéský salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Ananas
  • 180 g Mungo klíčky
  • 180 g Arašídy
  • 250 g Kuřecí maso vařené
  • 100 g Máslo arašídové
  • 30 ml Olej sezamový
  • 80 ml Olej olivový
  • 50 ml Omáčka sojová světlá
  • 60 ml Limetková šťáva
  • 8 ks Cibulka jarní
  • 3 ks Celer řapíkatý
  • 1 ks Chilli paprička
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 1 kg Brambory
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 991 kcal
  • Sacharidy 66 g
  • Tuky 239 g
  • Sodík 814 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 60 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1473.9 mg
  • Vláknina 30933.5 mg
  • Vitamín A 30933.5 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 57.2 mg
  • Vitamín E 5.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uvaříme brambory doměkka, scedíme, necháme zchladnout, nakrájíme na kostičky a přendáme do salátové mísy.

  • 2

    Do mísy přidáme ananas nakrájený na kostičky, nastrouhanou mrkev, naklíčené mungo, jarní cibulku nakrájenou na kolečka, celer nakrájený na nudličky, nesolené arašídy a nakrájené uvařené kuřecí prsní řízky. Vše důkladně promícháme.

  • 3

    Arašídové máslo vložíme do misky a postupně vyšleháme olivový olej a světlou sójovou omáčku. Vmícháme chilli papričku, sezamový olej a limetkovou šťávu.

  • 4

    Hotový salát přelijeme zálivkou, promícháme a hned podáváme.

Komentáře k receptu