Salát s makrelou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 130 g Brambory
  • 15 g Hořčice
  • 30 g Cukr krupice
  • 250 g Makrela obecná
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 60 g Jogurt nízkotučný
  • 30 g Pažitka
  • 45 ml Ocet vinný
  • 20 ml Olej slunečnicový
  • 1 ks Jablka
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 ks Šalotka
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Okurka salátová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 260 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 508 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 25.9 mg
  • Draslík 623.8 mg
  • Vláknina 8355.8 mg
  • Vitamín A 8355.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 36.7 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory vaříme v páře cca 10 minut doměkka.

  • 2

    Makrelu nakrájíme na kousky. Ve větším hrnci přivedeme k varu vodu a makrelu spolu s bobkovým listem a plátkem citronu vaříme 3 minuty, dokud nepřestane být maso průhledné. Hotové maso předáme na servírovací mísu.

  • 3

    Brambory smícháme s jablkem nakrájeným na kostičky a šalotkou nakrájenou na tenká kolečka. Směs navršíme na makrelu.

  • 4

    Smícháme ocet, olej, cukr, hořčici, osolíme a opepříme, rozšleháme. Salát přelijeme zálivkou, překryjeme fólií, necháme 6 hodin rozležet v ledničce.

  • 5

    Před podáváním salát přelijeme jogurtem a poklademe plátky okurky. Ozdobíme pažitkou.

Komentáře k receptu