Salát s pistáciemi a mátou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Pistácie
  • 250 g Salát římský
  • 1 ks Citrony
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Okurka salátová
  • 10 ks Máta
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Kmín římský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 125 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 76 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 671.2 mg
  • Vláknina 9349.8 mg
  • Vitamín A 9349.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 48.1 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve připravíme pistácie. Asi dvě třetiny najemno umeleme a na suché pánvi opražíme. Zbytek nasekáme nahrubo. Citron důkladně omyjeme, osušíme, asi polovinu kůry nastrouháme. Šťávu vymačkáme. Omyté cibulky osušíme a nasekáme nadrobno.

  • 2

    Na dresink promícháme pražené pistácie, citronovou kůru a cibulky společně se 3 lžícemi citronové šťávy, římským kmínem, ochutíme solí a pepřem. Nakonec postupně vmícháme olej.

  • 3

    Mátu opláchneme, lístečky natrháme na kousky. Salát očistíme, omyjeme, necháme oschnout a natrháme. Okurku nakrájíme na kostičky. V salátové míse smícháme salát s mátou a okurkou, promícháme s dresinkem, posypeme nasekanými pistáciemi a podáváme.

Komentáře k receptu