Salát s uzenou makrelou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Salát ledový
  • 350 g Makrela uzená
  • 50 ml Citronová šťáva
  • 200 ml Zakysaná smetana
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Jablka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 425 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 188 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 275.6 mg
  • Draslík 645.7 mg
  • Vláknina 3300 mg
  • Vitamín A 3300 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.9 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uvaříme vejce na tvrdo, necháme vychladnout. Mezitím si rozložíme salát a pořádně opláchneme, poté ho rozdělíme na čtyři talíře. Na něj umístíme rozebranou uzenou makrelu a na úzké plátky pokrájené jablko.

  • 2

    Oloupeme vychladlá vajíčka, krájíme na čtvrtiny a přidáme do talíře. Na závěr ve vhodné nádobě bokem smícháme smetanu s citronovou šťávou a směsí vše zalijeme.

Komentáře k receptu