Vaječný salát po Indicku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Rajčata
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 0.5 ks Klobása uzená
  • 0.5 ks Koriandr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 188 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 121 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 200.2 mg
  • Draslík 125.8 mg
  • Vláknina 821.7 mg
  • Vitamín A 821.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.8 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci s oslazenou vodou uvaříme vejce natvrdo. Následně je oloupeme, rozkrojíme a žloutky dáme bokem. Klobásku nakrájíme na kolečka a bílky na tenké nudličky. Šlehačku ve šlehači ušleháme, ochutíme solí, pepřem a koriandrem a směsí zalijeme žloutky. Důkladně utřeme.

  • 2

    Do směsi vložíme nakrájenou klobásku a nudličky z bílků a důkladně zamícháme. Salát přemístíme do velké mísy a pokryjeme vrstvou nakrájených rajčat. Před podáváním necháme vychladit.

Komentáře k receptu