Fenyklový salát s jablky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 150 g Jogurt bílý
  • 3 ks Jablka
  • 2 ks Pomeranče
  • 3 ks Fenykl sladký - hlíza
  • 1 ks Limetka
  • 1 polévková lžíce Kečup
  • 1 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 125 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 24 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 3.3 mg
  • Draslík 719.2 mg
  • Vláknina 12500 mg
  • Vitamín A 12500 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 48.8 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hlízy fenyklu opláchneme od nečistot a nakrájíme je na plátky. Na krájení můžeme použít škrabku, aby plátky byly co nejjemnější. Jablka oloupeme a dužinu nakrájíme na kostičky. Pomeranče také nakrájíme na malé kostičky.

  • 2

    V misce stranou si smícháme jogurt, cukr a kečup. Šťávu z limetky vymačkáme do misky se zálivkou a z limetky oloupeme kůru. Polovinu kůry nasekáme a přidáme do misky k jogurtu. Pořádně zamícháme, aby se úplně rozpustil cukr.

  • 3

    Nakonec zamícháme fenykl s ovocem a zalijeme zálivkou. Pořádně vše promícháme a ihned podáváme.

Komentáře k receptu