Jehněčí v portské marinádě

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 800 g Jehněčí maso
  • 7 g Sůl
  • 6 g Pepř černý mletý
  • 40 g Zázvor celý
  • 10 g Rozmarýn čerstvý
  • 60 ml Olej olivový
  • 300 ml Víno portské
  • 4 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 336 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 342 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 80 mg
  • Draslík 85 mg
  • Vláknina 1055 mg
  • Vitamín A 1055 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 950.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V nekovové míse smícháme nastrouhaný zázvor, prolisovaný česnek a nasekaný rozmarýn, zalijeme portským vínem. Jehněčí maso nakrájíme na menší kostky a ponoříme do marinády. Zakryjeme fólií a necháme maximálně 5 hodin uležet v chladnu. Ne déle, aby nepřevládla chuť portského vína.

  • 2

    Uleželé maso vyjmeme a osušíme papírovou utěrkou od marinády, osolíme, opepříme a bohatě potřeme olejem. Napícháme na špízové jehly a grilujeme na rozpáleném roštu 10 minut za častého otáčení. Můžeme také opéct na grilovací pánvi.

Komentáře k receptu