Husí játra s čočkou
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 449 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 39 g
- Sodík 1079 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 35 g
- Cholesterol 537.7 mg
- Draslík 764.8 mg
- Vláknina 27737.2 mg
- Vitamín A 27737.2 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.6 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 34.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Do rendlíku dáme čočku, tymián, bobkový list a česnek, zalijeme vodou tak, aby čočka byla překrytá a vaříme na mírném ohni 25 minut. Zatím v jiném rendlíku rozehřejeme máslo, přidáme na kostičky nakrájenou mrkev, celer a pórek a za stálého míchání orestujeme 10 minut. Zároveň také na pánvi opečeme nakrájenou slaninu dokřupava. 
- 
                                2Když je čočka měkká, slijeme přebytečnou vodu, vyjmeme tymián a bobkový list. Vmícháme do ní opečenou slaninu a orestovanou zeleninu, osolíme, opepříme a udržujeme teplé. 
- 
                                3Na pánvi rozehřejeme máslo a zprudka opečeme plátky jater 2 minuty z každé strany, na konci pečení osolíme a opepříme. 
- 
                                4Na střed talíře navršíme kopeček čočky a poklademe plátky opečených jater. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        